Oppdal Sykkelarena

Det sentrumsnære sykkelanlegget har på kort tid blitt en fast møteplass for unge i Oppdal, men og et viktig rekrutteringsverktøy for Oppdal Sykkelklubb.

Utbygger
Oppdal Sykkelklubb

Oppstart
15/06/21

Vi var på befaring for Oppdal Sykkelarena sommeren 2020, i 2022 ferdigstilte vi fase to like ved Oppdal sentrum. Parken er eid og drevet av Oppdal Sykkelklubb.

  • Anleggseier: Oppdal Sykkelklubb

  • Grunneier: Oppdal kommune 

  • Stisenter, rekruttering, spre slitasje og væruavhengig sykling.

  • Brukere: Nybegynnere- Aktive utøvere, Turister

    Omfang og estimert verdi:  

    Fase 1

  • Blå sti: 1175m

  • Rød sti: 273m

    Fase 2

  • Rød sti 400m

  • Blå sti 775m

  • Klatresti 900m

  • Balanseelementer (bygget av Oppdal Sykkelklubb) 

  • Kontakt: Oppdal Sykkelklubb

Prosjektpris eks mva: 4 300 000,- + dugnadsarbeid

Fra 2021 har Oppdal bygd et stitilbud som omfatter hele familien, bygda noen timer sør for Trondheim kan endelig konkurrere med større og mer etablerte destinasjoner.

Sommeren 2020 var Rekkje på befaring i Kåsen, området som for noen er kjent fra små videonutter fra utfor.com og tidvis hodeløs sykling på starten av 2000-tallet hadde blitt sett ut til å være et fint område for å bygge sykkelsti. Sommeren 2021 begynte vi arbeidet på fase 1 av utviklingen. En grønn runde, klatresti og to nedkjøringer av forskjellig vanskelighetsgrad ble ferdigstilt høsten etter og har offisiell åpning våren 2022.  

Det første Rekkje bega seg ut på i Oppdal var en grønn runde, på et flatt område i bunn av anlegget. Her er ca 2/3 bygd med importmasse, dette for å gjøre det kostnadseffektivt og fordi store deler av runden er lavt i terrenget og tidvis vått og langt fra gode masser. Så snart vi kom oss litt nærmere ryggene i terrenget bygde vi utelukkende i stedlige masser. Både den blå klatrestien opp, og de to nedkjøringe er utelukkende bygd i stedlige masser. Store steiner, berg og formasjonene i terrenget er utnyttet så godt som mulig for å gi et unikt preg på stiene. Den blå nedkjøringen er litt over 350 meter lang og skal være et tilbud for nybegynnere. Stien er lagt inn i terrenget slik at den skal føles så naturlig som mulig. Med god hjelp fra sykkelklubben var området ferdig ryddet og vi kunne fint legge stien i en naturlig linje mellom de fine furuene på området.  

Den røde stien går paralelt med den blå, med litt større hopp og høyere fart er den perfekt for syklister som vil utfordre seg litt mer enn med den blå. Her har vi i større grad prøvd å bruke steiner som en naturlig del av stien, både for å utfordre syklistene mer men også for å effektivisere arbeidet. I 2022 begynner vi på fase 2 som skal være en blå klatresti og to nye nedkjøringer; en blå og en rød. Terrenget disse skal bygges i er brattere enn i fase 1 så her kan man potensielt bygge enda større hopp og legge opp til høyere fart.  

Previous
Previous

Hemsedal Rides

Next
Next

Myrkdalen pumptrack